Collectie: Italiaanse rode wijn
-
Cascina la Zerba di Volpedo | Barbera superiore 2021
Normale prijs €14,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Uitverkocht
I Lecci | Fontetinta Morellino di Scansano 2021
Normale prijs €15,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / perUitverkocht -
Villa Medoro | Rosso Del Duca 2018
Normale prijs €16,95 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Tenuta Carobbio | Chianti Classico 2017
Normale prijs €19,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Silvia Imparato | Core Aglianico Rosso Campania 2019
Normale prijs €21,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Tenuta Carobbio | Chianti Classico Riserva 2016
Normale prijs €28,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Oreste Stefano | Barolo Perno DOCG 2017
Normale prijs €44,95 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Cascina La Zerba di Volpedo | Barbera Superiore 2021 | Magnum
Normale prijs €47,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Tenuta Carobbio | Chianti Classico 2016 | Magnum
Normale prijs €52,50 EURNormale prijsEenheidsprijs / per -
Silvia Imparato | Montevetrano 2019
Normale prijs €69,95 EURNormale prijsEenheidsprijs / per
Italiaanse rode wijn
Italië is een van de meest diverse en gerespecteerde wijnlanden ter wereld. De geschiedenis van de wijnbouw gaat duizenden jaren terug.
Het land produceert een enorme verscheidenheid aan rode wijnen, afkomstig uit bijna alle regio’s en heeft een verscheidenheid aan druivensoorten, elk met hun eigen karakter en stijl.
Italiaanse rode wijn draagt een gevoel van passie, emotie en vakmanschap met zich mee. Het drinken van Italiaanse wijn is niet alleen een smaakervaring, maar ook een verbinding met de cultuur en het levensgevoel van Italië. “Geen wijn zonder eten en geen eten zonder wijn”
De combinatie van geschiedenis, terroir, diversiteit aan druivensoorten en traditionele vinificatieprocessen maakt Italiaanse rode wijn uniek.
Italiaanse rode wijn soorten van Vinolo
Vinolo heeft een bescheiden, maar zeer mooie Italiaanse rode wijnen in het assortiment. Kijk voor wijnen uit Pïemonte, Toscane en Campania op de website.
De Italiaanse rode wijn smaken
In Italië zijn veel inheemse en unieke
druivenrassen aangeplant in de wijngaarden. Deze rassen zijn bijna allemaal laatrijpend en hebben dus warmte nodig om tot volledige rijpheid te komen.
Veel Italiaanse rode wijnen hebben behoorlijk hoge zuurgraad, wat de wijnen levendig maakt en goed te combineren met eten.
Door de hoge zuurgraad is het bewaarpotentieel hoog. Dat maakt veel wijnen, zoals Barolo en Brunello, erg interessant door de rijpingsaroma’s die dan ontstaan. Oudere wijnen worden daardoor complex en bijzonder.
Over het algemeen worden Italiaanse wijnen gekenmerkt door fruit, hoge zuurgraad, tannines, kruidigheid, aardse tonen en soms mineraliteit.